Petter kom på 19. plass i English Boys U16

Petter Mikalsen var tatt ut av NGF til å representere Norge under årets English Boys for junior. Mesterskapet gikk av stabelen 13-15 Juli på Prince’s golfbane på Sør-Øst kysten av England. 132 av de beste spillere fra hele Europa var i starfeltet hvor vinneren blir English Boys U16 Amateur Champion.

Etter 2 dager med spill lå Petter på 25. plass og godt inne blant de 40 som klarte cut’en som eneste av de 3 norske deltagere. Torsdagen hvor det ble gjennomført 2 runder ble en skikkelig manndomsprøve på links golf med vindstyrke stivkuling og med sterk kuling i kastene og lett regn fram til formiddagen. Vinden kom på skrått av banen, noe som ga en ekstra utfordring på de smale fairway’ene. Spillerne fikk god kjennskap til det høye seige gresset i rough’en og de 2-3 meter dype bunkere på banen.

Petter jobbet bra i vinden og spilte seg opp til en kjempeflott 19. plass i løpet av de to finalerundene. Denne turneringen var fin læring for Petter. Her måtte han slå lavt og rulle ballen mye mer enn vanlig. På puttingen var det også en ny dimensjon, man måtte en ta hensyn til vindretning på både styrke og retning.

Øvrige norske plasseringer var Christian Wilskow (Moss & Rygge) på 107. plass og Marcus Prøsch (Nøtterøy) på 117. plass.

Vi gratulerer Petter med strålende innsats!

De endelige resultatene finner du her.