Fornøyd med spillet, deilig å nå målet!

Delt 26. plass og -9 for uken var det som skulle til for å oppfylle Eirik Tage Johansens drøm om en ny sesong på Europatouren. Dette er hva Tage selv sier om kvalikens siste runde i dag.

-Jeg hadde en god følelse da jeg slo ut. Formen og spillet kjentes bra. Dessuten var det godt å sikre seg en birdie tidlig på runden. At det kjapt kom to til, bekreftet godfølelsen, selv om det også ble to bogeyer på de første ni, sier Tage som startet dagens runde på backen.

Også fronten startet bra med par på hull 1 og 2. På hull 3, et par 5-hull, resulterte driven i at ballen la seg meget vanskelig og tett inntil et tre. Uten mulighet for fri drop, måtte Tage slå ballen venstrehendt ut i fairway. På mesterlig vis klarte han å redde par på hullet, en score som var uhyre viktig nettopp da.

-Ingen tvil. Å sikre seg par her, var som en birdie for meg, sier SGK-spilleren.

En birdieput på hull 4 endte med par, mens hull 5, et krevende par 3-hull, resulterte i frontens eneste bogey.

-På teestedet på hull 7 visste jeg at jeg måtte ha en birdie, eller aller helst to, for å klare meg. Det funket bra, og birdien var sikret, før jeg avsluttet med par på hull 8 og 9.

-Hva tenkte du da du gikk av greenen på det siste hullet?

-Jeg var stort sett fornøyd med spillet, og følelsen var god. Men jeg må innrømme at jeg trodde jeg hadde misset med ett eller to slag. Ingen tvil om at jeg var litt i tvil akkurat da. Når man er så nær det å kvalifisere seg, er det klart at det lett blir litt usikkerhet, sier Tage. Som etter kort tid likevel kunne konstatere at målet var nådd, og at ET 2011 var i boks!

Jan Egil Nærland har vært Tages støttespiller og caddy denne uken.

-Vi har vært et team, og vi har støttet hverandre på best mulig måte. Ingen tvil om at han har vært viktig. Jeg er glad for at han har vært med, slik han også har vært på alle de andre ET-kvalikene, sier Tage.

-Du har klart å mobilisere denne uken hvor så mye har stått på spill. Hva er hemmeligheten bak evnen til å fokusere?

-For meg er det først og fremst viktig å gire ned. Selv i en kvalik må jeg har det gøy og fokusere på spillet i stedet for å henge meg opp i alt mulig annet.

-Hva skjer videre nå?

-Når kommer vi hjem i morgen, og så går det trolig noen uker før jeg spiller første ET-turnering. Det blir Joburg Open i Sør-Afrika fra 13. til 16. januar, forteller Tage.