Tidenes beste Tage!

Tidenes klart beste plassering for Tage på Europatouren. SGK-spilleren kan notere seg for en delt  8.plass i Africa Open, 13 under totalt. Det er Tages klart beste plassering noen sinne, samt en av de beste norske plasseringene på Europatouren gjennom tidene. Med dagens seks under var han en av de beste i startfeltet under turneringens siste dag! 

-Utrolig godt å få en topp 10-plassering. Ikke minst overfor meg selv har jeg nå vist at det er mulig, og at jeg selvsagt kan gjøre det igjen, sier Tage på telefon fra Johannesburg søndag kveld.

Tage la bak seg rundene 71, 71, 70 og 67. Han hadde et godt utgangspunkt for dagens runde, men det var først på siste 9 det virkelig tok av. For hør bare her: Birdie, birdie, birdie, birdie, par, birdie, par, birdie og par!

SGK-spilleren leverte i hver runde av Africa Open, og hadde altså et godt utgangspunkt da han slo ut på turneringens siste dag, søndag.

-Jeg kom godt i gang, og fikk flyt helt fra start. Men det var først da jeg slo ut på backen at det løsnet og birdiene kom for alvor. Ut over på runden var den største utfordringen å holde det gående i samme gode stilen. Jeg hadde den tryggheten som skulle til for å lage flere birdier på rad, sier SGK-spilleren.

-Var du klar over hvor godt du lå an?

-Nei, faktisk ikke. Men jeg visste jo at jeg spilte bra. Og da var det bare å stå på og se hvor godt det kunne bli. Det fløt så bra, at jeg på mange måter glemte alt annet enn spillet. Første gang jeg så på leaderbordet, var da jeg gikk av greenen på hull 18.

Forteller altså Tage. Som også framhever caddien Tumi som en positiv opplevelse.

-Ja, jeg kommer til å ha ham på baggen framover. Vi fungerer godt sammen.

Kommende helg står Johannesburg Open på programmet. Tage ser positivt på mulighetene også her, men vil ikke foregripe begivenhetene. Han vil ikke gjøre det vanskelig for seg selv ved å proklamere en topp 10-plassering eller noe annet.

-Det viktigste nå er å ta med meg den gode følelsen fra denne helgen. Jeg vet at jeg har slagene i baggen, sier Tage som har spilt de to banene i Joburg Open tidligere.

-Det er gode konkurransebaner fullt på høyde med eksempelvis PGA Catalunya. Nå skal slappe av et par dager, så er det innspill og forberedelser til nye utfordringer, sier Tage.

8. plassen i helgen gav ham vel 20.000 Euro. Det er ikke hver dag vi har nordmenn med en slik plassering på touren. Men Tage klarte brasene.

Sjekk for øvrig Tages egen blogg. Og her finner du endelig resultatliste fra Africa Open.