Vellykket satsing på mental trening

Denne våren har spillere i våre tre øverste satsingsgrupper fått kjennskap til mental trening. Og onsdag fikk et tjuetalls foreldre vite mer om det vi har gjort, og de resultatene vi allerede mener å kunne se.

Vi har lagt bak oss et par, tre måneder i samarbeidet mellom Igor Ardoris og SGK, og erfaringene er så positive at vi tror at dette er noe som skal fortsette. Men mens mental trening hittil har vært et klubbinitiativ, åpnes det nå for at den enkelte spiller som er interessert, kjøper private timer med ham.

Mange interesserte foreldre på plass da Igor fortalte om erfaringene med ungdommene våre.

-Å drive mental trening, er viktig uansett hvor vi er. På golfbanen, skolen, jobben eller hjemme. Det å tenke rett, kan hjelpe oss i alle situasjoner, sier Igor.

Ett stikkord i treningsfilosofien hans, er hvordan vi snakker til oss selv og andre. Det er nemlig flere måter å gjøre det på, også i forholdet mellom foreldre og barn. Er vi bevisst på det i det hele tatt, spurte han SGK-foreldrene, og gav selv et hverdagslig eksempel fra hjemmebane.

-Det er stor forskjell på ”rydd rommet ditt!!!” og ”jeg vil gjerne at rommet ditt er ryddig og fint”. Den første beskjeden er ikke særlig motiverende, den andre er definitivt. Det å kommunisere på en motiverende måte er viktig fordi vi da peker på hva vi vil ha, ikke hva vi ikke vil ha. Klarer vi som foreldre å gjøre det, er muligheten større for at også barna våre får det som vane.   

Og selv om akkurat dette skjer på hjemmebane, er det et viktig eksempel på at det å ha rett mental innstilling gjelder 24 timer i døgnet, sju dager i uken, mener Igor. For det er denne måten å kommunisere på vi ønsker også på golfbanen.

Vi kjenner alle situasjonen: Du har lagt bak deg et dårlig hull. Ingenting er enklere enn å bruke all oppmerksomhet og mental kraft på å straffe deg selv for scoren. Selvbildet blir ikke akkurat styrket. Og i stedet for å riste av deg de dårlige følelsene og fokusere på neste hull, må det nesten gå galt når du er klar på tee.

-Slik skal det ikke være. Men det er kun vi selv som kan fokusere slik at vi forbereder oss til neste hull uten å ha med oss masse negativt i hodet vårt. Dette er grunnen til at vi fokuserer mye på konstruktive og motiverende tanker – hvordan vi ønsker det skal være, sier Igor Ardoris.

Igor tilbyr privattimer til dem som ønsker det. Ta kontakt med ham.

Den mentale treningen med Igor er ikke over. Men nå blir det i større grad opp til den enkelte spiller. For det er fullt mulig å få private coachingtimer. Sjekk opp websidene hans og ta eventuelt direkte kontakt med ham.