Marthe på pallen i NM

NM på Bjaavann GK måtte for andre gang i løpet av få dager avlyse en runde. Dermed blir mesterskapets to runder stående, og vi kan gratulere Marthe Wold med flott innsats og delt 2. plass (par). Unektelig en spesiell opplevelse å få et godt resultat i et NM, sier hun selv.

Marthe under premiesermonien sammen med bla Solveig Helgesen. (Foto: Erik Wold)

Karoline Woie, som også kjempet i toppen, endte til slutt på en delt 4. plass (+7), også det en flott plassering!

Årets NM ble preget av mye regnvær, og to av rundene ble avlyst, inklusive sisterunden søndag.

-Klart det var trist at vi ikke fikk spille sisterunden. Førsteplassen var kun to slag bedre enn meg, og jeg følte jeg hadde mye inne. Men slikt skjer. Været er det umulig å gjøre noe med. Og søndag morgen var det virkelig vått på Bjavann, forteller Marthe på vei fra Kristiansand til Oslo hvor hun skal spille Suzann Junior Challenge. Dette forteller hun om rundene:

-Jeg startet førsterunden ikke spesielt bra. Etter at jeg rundet, gikk det imidlertid bedre. Tre birdier og en eagle gjorde at det løsnet skikkelig, og jeg gikk fire under på de siste 9. Andrerunden var mer stabil, følte jeg hadde god kontroll da.

Bjavann er en krevende bane, hvor blant annet vannhinder gjør det viktig å være i fairway. Men klarer man til gjengjeld det, mener Marthe at utfordringene er overkommelige.

På herresiden nådde ikke SGK-spillerne helt opp denne gang. De beste var Sondre E. Ronold (+10) og Ole B. Ramsnes (+10) som endte på en delt 22. plass. Tre slag bak finner vi Petter Mikalsen (+13) på en delt 37. plass, mens Aksel K. Olsen (+19) endte på en delt 50. plass. Sistemann, Christer Knag, misset cutten denne gang, men kommer garantert sterkere tilbake. Herreklassen ble vunnet av Andreas Gjesteby, Drammen GK, på -2.

Her finner du komplett oversikt over resultater.