Sterkt fra SGK-spillerne i Danmark

Historisk norsk innsats i Danmark melder Norsk Golf. Norge, med flere SGK-spillere, leverte sin beste kvalik noensinne i første runde av Nordic League Qualifying Stage 1, med hele syv nordmenn videre til finalen.

Det er de 26 beste spillerne av feltet på 50 mann på Himmerland som har kvalifisert seg videre til finalen av Nordic League-kvaliken. Og med syv nordmenn innenfor grensen etter første runde var det til slutt syv som tok seg videre.

Are Å. Friestad delte tredjeplassen etter første runde, og beholdt sin plassering med sin andre strake 68-runde tirsdag. Der fikk han selskap av en annen SGK-spiller, Aksel K. Olsen som leverte runder på 69 og 67 slag. Med fire under par totalt endte de to slag bak danske Lucas Bjerregaard.

Duoen får selskap i topp-ti av Dennis den Roover og Andreas Tendenes. Med -2 og E etter to runder landet de på henholdsvis 7. – og 8. plass. Fem slag bak dem kapret Marius Rosvold Andersen 17. plassen, mens seks over par sikret at 14 år gamle Andreas Halvorsen kom på 20. plass. Slaget bak tok Petter Mikalsen 21. plassen, og ble med det den siste nordmannen som kvalifiserte seg videre.

-Syv til finalen er enestående og første gang noensinne, og nok en historisk barriere brutt for Norge. Fire norske i topp ti er sensasjonelt sterkt, sier sportssjef i NGF, Frode Scheie.

Finalen er fra 19.-21. oktober på Bokskogen i Sverige, og her vil feltet være på 78 spillere.