Årets første Norgescup på Solastranden

Kommende helg – 28. og 29. april – kommer Norgeseliten i golf til Solastranden golfklubb for å spille årets første Norgescup-turnering.

Det er i år satt opp kr 30 000 i pengepremier som fordeles på de tre beste i herreklassen med kr 15.000 for førsteplass, 10.000 for andre og 5.000 for tredejeplass. Amatører kan i henhold til reglene ikke vinne så store pengepremier, så om amatører vinner vil de få gavekort på kr 6.000, og restbeløpet tilfaller spillerens hjemmeklubb som stipend for utvikling av spillere.

Da påmeldingsfristens utløp var det 165 påmeldte til et startfelt på 78 for 60 herre og 18 damer. For første gang var det også betydelig overbooking på spinnesiden, noe som gir et ekstra sterkt startfelt.

Norgescup er en serie forbundsturneringer, arrangert i samarbeid mellom NGF og golfklubbene. Norgescup er øverste turneringsnivå for elitespillere – damer og herrer i Norge, både profesjonelle og amatører, og inkluderer også Norgesmesterskapet. Målsetningen med Norgescup er å tilby elitespillere turneringer på et høyt nivå, slik at de får nødvendig erfaring for å kunne slå gjennom på et høyere internasjonalt nivå.

Nytt av året er at turneringen i år spilles med 3 runder (54 hull) med 2 runder på lørdag og finalerunde på søndag, og at den inngår i verdensrankingen for amatører (WAGR).SGK stiller med tre spillere i dameklassen – Katerina Jæger, Susanne Jepson og Karoline Woie. I herreklassen er SGK representert med i alt fem spillere – Martin M. Engelsgjerd, Are Å Friestad, Christer Knag, Petter Mikalsen og Aksel Kristoffer Olsen. De to sistnevnte ble henholdsvis nr 1 og 2 i RegionTour Rogaland som også ble spilt på Solastranden sist helg med et startfelt på 113.

Turneringen følger du her.

Vi ønsker lykke til!