Petter på 2. og Marthe på 5. plass, viste muskler blant Europas beste juniorgolfere

Både i gutte- og jenteklassen  i French International Juniors Championship, er det de 32 beste fra slagdelen som går videre til matchspill. Hos gutta gikk tre norske spillere videre, mens kun en avanserte blant jentene.

Kristoffer Ventura, Vetle Marøy og Petter Mikalsen gikk videre til  matchspillet. Ventura vant slagspillet,  Marøy endte på 14. plass , mens Petter landet på delt 27. plass,  og måtte ut i omspill for å ta seg videre. Hos jentene var det kun Marthe med sin 21. plass som gikk videre til matchspillet.

I matchspillet slo Petter Morten Schröetegens fra Tyskland 4/3 i 1/16-finalen, senere på dagen ble det også seier i 1/8-finalen med 3&2 mot Kristian Kulokorpi fra Finland. Søndag formiddag gjorde Petter kort prosess med 4&3 mot  Launer Baek fra England. I semifinalen på ettermiddagen møtte Petter franskmannen Kenny Subregis, som er kjent for å være en av Europas beste juniorgolfere. Petter vant 3&1 og var klar for finalen mandagen hvor han møtte sin gode venn Vetle Marøy fra Bergen til en helnorsk finale over 36 hull.

I finalen går Petter rett opp i 3 hulls ledelse men deretter svarer Vetle med et birdie ras uten like og er 5 opp etter 18 hull.  Runde to ble jevnere med mye bra spill fra begge men Vetle vant totalt 6&5. Petter viser veldig bra framgang og får betalt for god jobbing i vinter.

Marthe tok kommandoen fra start i matchspillet og vant 1/16 finalen mot  danske Emily Pedersen 4/2. I 1/8-finalen av Esmond Trophy lørdag, slo hun den franske jenta Louise Gateau-Chovelon 4/3. Det ble dessverre exit for Marthe med 6&5 i kvartfinalen mot tyske Quirine Eijkenboom. Marthe kan likevel gå fra turneringen med hevet hode, som eneste – og yngste – norske jente som tok seg videre til matchspillet.

-Det er alltid kjipt å tape, men jeg synes Marthe gjorde en strålende turnering. Lørdag viste hun at hennes golf og innstilling har kvaliteter for å hevde seg i den absolutte Europatoppen. Dessverre kom hun ikke opp til samme standard i matchspillet i dag. Hun misset et par putter i starten som gjorde at hun ikke helt kom inn i rytmen, sier landslagstrener Jonas Lilja. Marthe har tatt et stort steg som golfspiller i løpet av vinteren og vi kommer til å se mer av henne i fremtiden.

Katerina Jæger kom på T111 i slagspillet og kom dermed ikke videre til matchspillet. Samme plassering fikk for øvrig vår hospitant Julie Lied. Begge disse spillere får vi nok høre mer om ved senere anledninger.

Vi gratulerer Marthe og Petter med strålende innsats, og Vetle med seieren!