Marthe og Petter til topps på årets første Titleist Tour

Det ble en spennende start på årets Titleist Tour-sesong, der det ble seier til SGK med bare to slags margin i både jente- og gutteklassen på Sola GK. Til slutt var det de to formsterke spillerne Marthe Wold og Petter Mikalsen som klatret helt til topps.

Marthe startet året med å gå helt til kvartfinalen i det franske åpne mesterskapet, og var også en av juniorjentene som holdt ut lengst i dameturneringen Helen Holm Scottish Open forrige uke. Med scorer på 74, 72 og 74 slag endte hun fire over par sammenlagt, foran vinneren av forrige ukes Norgescup-vinner Stine Pettersen (Moss & Rygge GK). Marthe ledet turneringen før søndagens tredje og avsluttende runde, og seilet i fra resten av feltet da hun gikk de første ni på tre under par. Med seks over par på de syv første hullene på back nine ble det imidlertid spennende, men med par-birdie-avslutning var seieren sikret.

Katerina Jæger gikk runder på 78, 77 og 74 slag (+13) og endte på en fin fin 6. plass. Julie Nordin endte på 19. plass (+37) som dessverre var 2 slag bak 17. plassen som sikrer videre Titleist spill.

Også Petter Mikalsen ledet sin klasse før den avsluttende runden, og rodde seieren i land med solid spill. Med en birdie, to bogeys og 15 par sørget han for at hans sesong hjemme i Norge starter like bra som det hans internasjonale sesong har gjort. I det franske åpne mesterskapet i april ble han kun slått av en annen vestlending, Vetle Marøy i finalen. Petter endte denne uken på to over par sammenlagt, to foran Lars Mjeldheim Sandvold (Fana GK), og fire foran Andreas Halvorsen (Larvik GK).

Fredrik Helliesen fikk en oppløftende turnering med en fin 29. plass etter runder på 81, 81 og 76 slag (+22). Også William Bertram er klar for neste Titleist Tour med sin 35. plass etter scorer på 87, 74 og 80 slag (+25). Sondre Falch ble nr. 43, Robel Berhane ble nr. 51 og Anders Lindanger kom på 53. plass. Disse tre guttene sammen med Julie må gå steget via TRT for å kvalifisere seg til neste Titleist Tour.

I Golfbox finner du samtlige resultater.