Seier i Esbjerg for juniorene fra Stavanger

Gjennom 40 år har de nordiske vennskapsbyene Jyvãskylä, Esbjerg, Eskilstuna og Stavanger årlig arrangert idrettsutveksling kombinert med konferanse om idrettssamarbeid. I år var golfere fra Stavanger med. De gjorde rent bord i vårt naboland I sør.

Created with Nokia Smart CamDet er nemlig satt opp en stor vandrepokal, og det kjempes i ulike idrettsgrener hvert år. Siste gang Stavanger vant var i 2004, da karate var på programmet. I år var Esbjerg arrangør, og for 3. gang på disse årene var golf den valgte idretten, forteller reiseleder Sverre EKeli.

12 juniorer i alderen 1998-2000 representerte Stavanger, bestående av 6 gutter og 3 jenter fra SGK og 3 jenter fra Sola GK.

Deltakerne fra Stavanger var Stine Lindanger, Tomas Helgø, Alexandra Mudie, Ruben Pettersen, Hannah Kerr , Aron Berhane
Caroline Berge, Nikolai Time Monsen, Thea Bjerkelo, Erik Frøyland
Tomine Bjerkelo og Jens Mathias Surdal Arnesen. Jan Egil Nærland og Sverre Ekeli deltok som trener/reiseleder.

-Turen var i regi av Idrettsrådet i Stavanger. Vi reiste i buss via Kristiansand-Hirtshals, og ble innkvartert på Ebjerg Ungdomsherberge, forteller Sverre. Her var fokus på det sosiale, her var bordtennis og organisert aktivitet i grupper med erfarne instruktører i innebandy, dødball, five a side og teknikk i å forsvare seg. En kveld var det bowling, og siste dag tur til Legoland hvor gjestene var hele dagen.

Esbjerg har to golfbaner, Breinholtgård GK og Esbjerg GK. Det ble spilt en dag på hver. Her var juniorer på ulikt nivå, og derfor ble det spilt Stableford med hcp. Plasseringene til de sju beste i jente- og gutteklassen avgjorde bykampen. Stavanger ledet klart etter første dag. Esbjerg tok sterkt innpå dag to, men det endte med en trygg seier og pokalen med hjem til Stavanger for første gang på 10 år.

-For noen var det første gang på golftur med representasjonsansvar, og den ble bestått med glans. Vel blåst, konstaterer Sverre Ekeli.