Flott laginnsats på årets første Titleist Tour

Stavanger golfklubb hadde hele 14 deltakere på årets første Titleist tour som gikk av stabelen på Sola i helgen 2 – 3. mai. 5 jenter og 9 gutter stilte til start i denne turneringen som samtidig var overgangen mellom gammel og ny struktur i den nasjonale turneringsserien for juniorer. Nå blir det aldersdelte klasser, nærmere bestemt 13-15(u15) og 16-19 (u19). Alle Stavangers deltakere var i U19.  Turneringen hadde et stort startfelt på 120 deltakere, der de beste fra denne turneringen er kvalifisert til neste ordinære Titleist tour som går av stabelen på Haugalandet 23-25. mai.

Stavanger markerte seg med tre spillere inne på topp 10 i gutteklassen og hele 8 guttespillere som kan anses som sikre deltakere på neste Titleist tour. Best blant guttene var Ole Jørgen Friestad på delt fjerdeplass. Runde 2 ble kuttet ned til ni hull, og Ole Jørgen gikk søndagens ni hull på minus fire etter to birdies og turneringens eneste eagle. Med søndagens beste runde klatret han dermed 23 plasser fra lørdagens 27. plass. Tomas Helgø spilte jevnere og endte på delt sjuendeplass med totalt pluss fire, ett slag bak Ole Jørgen. Petter Møller fulgte slaget bak og delte niendeplassen, mens Kristian Leik Woie delte 11. plassen på pluss seks totalt. Viktor Hovland fra Drøbak vant for øvrig en klar seier i gutter u19 med en score på minus seks totalt.

Stine Lindanger var best av våre jenter med pluss 11 totalt som ga en delt tiendeplass. Ida Katrine Lindevik (+13) og Jule Aas Nordin (+14) endte på henholdsvis 15 og 17 plass. Selv om jenteklassen på Titleist tour U19 kun vil bestå av 15 deltakere neste gang er det sannsynlig at disse tre kan stille til start på Haugalandet om tre uker.  Jenteplassen u19 ble vunnet av Celine Borge fra Vestfold med pluss to totalt.

De som ikke kom høyt nok på listene til å være kvalifisert til neste Titleist tour får nå to regionale turneringer til å konkurrere om tilstrekkelig med poeng til eventuelt å komme med ved re-rangering etter Titleist tour nr 3.