Hva skjer?

Førstkommende tirsdag (22. august) vil den ukentlige damedagen spilles dagen før (mandag 21. august) pga sponsorturnering på banen.

Søndag 20. august: Statoil Cup. Stableford turnering som er åpen for alle. Mange fine premier. Meld på her 

Tirsdag 29. August er det 9-hulls Scramble turnering (Damedag). Med premieutdeling for august, samt mat og sosialt samvær i restauranten etterpå. Meld dere på i Golfbox.

Spørreundersøkelse;

Vi har laget en spørreundersøkelse for å få tilbakemeldinger og innspill. Om noen ikke har mottat eller  ikke har besvart; trykk her for å komme til link

 

Ellers kan det nevnes at det denne helgen arrangeres et av årets store høydepunkt for alle golfinteresserte damer. Nemlig Solheim cup -den mest prestisjetunge og publikumsvennlige turneringen av alle. Denne gang i Iowa, USA.

For de som er ukjente med turneringen, så er Solheim cup en lagkamp, Europa mot USA. Det spilles hverken om penger eller ranking, kun en pokal for laget og en stor dose heder og ære. Kapteinen leder laget sitt som består av 12 spillere hvor noen er kvalifisert på ranking og noen er håndplukket av kapteinen. De spiller i 3 dager med start fredag, og det spilles i fourball, foursome, og avsluttes med single matcher på søndagen. Mer om formatet og hvem som spiller mot hverandre er det enkelt å Google seg til.

Det som derimot er vanskeligere å skjønne og forstå for de som ikke har vært der er selve stemningen og opplevelsen av å følge turneringen på nært hold. Som publikummer på 3 Solheimcuper så kan det loves herfra og til månen og tilbake, at Solheim cup er en stor fest og opplevelse, med fantastiske utøvere og engasjerte tilhengere. Nervene og spenningen ligger milevis utpå både spillere og publikum.  Fra tribunene synges, ropes og det kles opp i supporterfargene og man heier på laget sitt uavhengig av hvilket land man er fra. At Susann Pettersen alltid har spilt en sentral rolle i Solheim cupene er selvsagt ekstra kjekt.

Under er noen bilder og stemming fra en tidligere Solheim cup. Noen av klubbens medlemmer har vært på flere av turneringene. Spesielt var det i Dublin da Susann Pettersen snudde kampen og bidro sterkt til en uventet Europa seier. En dose regn og noen høyst uforklarlige hendelser førte oss inn i klubbhuset hvor spillerne og familiene var samlet. Vi fikk være med på feiringen av seieren og det ble en særdeles minnerik dag. Under noen bilder.

Visekapteinen for Europa med jentene fra SGK og Solheim cup pokalen.
Årets kaptein, Annika Sørenstam spurte pent om hun kunne få ta bilde sammen med Ingrid, Astrid, Heidi og Nina.
En happy Susann Pettersen etter å ha reddet seieren for Europa. Godt mulig at de to andre på bildet er minst like happy.

Under en link til en videosnutt som viser litt av stemingen fra en tidligere Solheim cup.

Link til videosnutt.

 

Link til oppdateringer og matcher.

 

Så følg med på TV sendingene om ikke annet! Det blir garantert show!

Sendetider (Eurosport og Eurosport Player);

Fredag kl. 15.00

Lørdag kl 14.00 og 20.30

Søndag kl 18.00 og 20.00