Våre ‘freshmen’ på College

Våre 2 nye på College i USA er Katerina og Petter. De skal begge studere ‘Business’ og spille golf.

På College har du mange fordeler når du er på et skolelag og alt er lagt til rette for å kunne utvikle seg innen idretten. Det er en flott måte å satse på idrett og samtidig få seg en utdannelse og en opplevelse for livet. Stavanger GK har for tiden 5 spillere på College.

En vanlig dag på College er styrketrening fra kl. 0600-0730, skole 0800-1200, golftrening 1400-1800 og så lekser/klesvask/hvile/sosialt. I helgedagene er det enten turnering eller 5-8 timers golftrening og resten av tiden brukes til studier og sosialt.

Et golflag (spiller stallen) består normalt av 7-9 spillere. Det spilles kvalifisering før turnering hvor de 5 beste får delta i kommende turnering. I college turneringer teller de 4 beste rundene for laget og det er normalt ca. 15 lag som deltar.

Her kommer en liten presentasjon av skolen og laget til Katerina og Petter.

CIMG1853

Katerina går på University of New Mexico som ligger i byen Albuquerque i sørenden av Rocky Mountains. Universitetet har ca. 27.000 studenter fra alle stater i USA og 71 land og er statlig drevet.

Skolestart var 19 august og begynnte med en orienteringsuke for første års studenter. Katerina bor på en flunkende ny ‘dorm’ på et 2 mannsrom og deler dusj/toalett med 3 andre jenter.

Laget består av 7 spillere og kalles Lobos. Jentene er fra Norge, Finland, Belgia, Indonesia, Frankrike og USA.

Så langt har New Mexico spilt 2 turneringer hvor de endte på henholsvis 5 og 8 plass. Katerina har bidratt godt for laget med en 50 og 39 plass. Neste turnering er 13 oktober og spilles i Texas.

Link til New Mexico’s hjemmeside her.

 

Petter i USA

Petter går på University of Denver som ligger i Colorado ved foten av Rocky Mountains. Universitetet har 11.000 studenter fra alle stater i USA og 93 land og er et privat drevet universitet.

Skolestart var 9 september etter først å ha vært igjennom en internasjonal orienteringsuke og så en orienteringsuke som alle førsteårs studenter må igjennom. Petter bor på en ‘dorm’ (en stor blokk) hvor de er 2 mann per rom med felles dusjer & toaletter for hele etasjen. Bespisning foregår i første etasje i samme blokken, så det er bare å ta heisen ned. Vasking og stryking av klær utføres selv .

Golflaget som kalles Pioneers, har for tiden 7 spillere men blir 8 etter jul.  Spillerne er fra Norge, Sverige, Sveits og USA. Så langt har Denver spilt 2 turneringer hvor de vant den første og kom på 12. plass i den andre. Petter misset første kvalifisering men har vært med som individuell spiller i begge turneringer. Det endte med en 53 og 49 plass. Neste turnering er 14 oktober i Kansas.

 

Link til Pioneers hjemmeside her.

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Åpen
Åpen
Åpen
Åpen 
Åpen

RSS Banestatus