Om Klubben

Stavanger Golfklubb, stiftet 5.april 1956, er landets nest eldste 18 hulls golfbane (1963). Stavanger Golfklubb ligger idyllisk til ved Store Stokkavatn, kun 5 kilometer fra Stavanger sentrum.

Banen, par 71 og i underkant av 6000 meter, er kompakt og gir utfordringer og spilleglede både for nybegynner, den mer etablerte og profesjonelle golfspilleren.

Les mer om historien til Stavanger Golfklubb.

Klubbens grunnverdier

SGK skal tilby sine medlemmer og samarbeidspartnere et attraktivt golfanlegg og et positivt inkluderende sportslig og sosialt miljø. SGK har egen laglov som er utarbeidet i samarbeid med Rogaland Idrettskrets og kan leses her under .

Stavanger Golfklubb er en demokratisk medlemsklubb der styret og komitéer er valgt ved årsmøtet og  fungerer som medlemmenes talerør. Klubben har en strategiplan som kan leses her.

Drift

Klubben har 10 fast ansatte, proshop, to profesjonelle trenere og en restaurant. Styret og komiteer består av ca 60 personer som på en utmerket måte fyller de behov og ambisjoner klubben har.

Om juniorsatsingen

Juniorsatsingen har vært prioritert i SGK i alle år. Treningen er bygd opp i treningsmoduler etter alder og nivå. For de eldste og beste fortsetter samarbeidet med videregående skole, med golf som aktiv fag. Satsingen har resultert i mange av våre golfere på juniorlandslag, samt at de har hevdet seg i toppen i junior NM lag og individuelt de siste 15- 20 årene.

Flere av våre juniorer har blitt Norgesmestere, både som junior og senior. Eirik Tage Johansen har vunnet NM Herrer 3 ganger, Aksel Olsen og Marthe Wold vant i 2014, mens Ole Ramsnes vant i 2015. Stavanger tok dobbelt gull i Lag NM herrer og Damer i 2019.

Antall medlemmer

Klubben har pr. dagsdato ca 1800 medlemmer.

Om medlemskapene

Vi har tradisjonelle medlemskap, med hovedmedlem, ektefelle/samboer, pensjonister, unge Voksne studenter/vernepliktige, eldre juniorer, yngre juniorer og passivt medlemskap uten spillerett. Det kan være innmeldingsavgift for voksne medlemmer.

Profilerte spillere

Med profesjonell status har vi Aksel Olsen og Petter Mikalsen. Klubben har i tillegg flere unge spillere som befinner seg på College i USA.

Banerekord

Sondre Ronold holder offisiell banerekord på 63 slag (-8) fra teested 58. Denne runden ble spilt i 2014 i Region Tour Rogaland Kretsmesterskapet, og her er scorekort i Golfbox.

Hva som gjør banen vår unik

Banen er kompakt i naturskjønne omgivelser og ligger kun 5 km fra Stavanger sentrum. Banen har i årevis blitt kåret blant landets beste.

Turneringer som klubben har arrangert

Vi har arrangert NM 19 ganger, Nordisk 2 ganger og Åpne Norske 1 gang og EM for damer i 1985.


Golf skal være gøy og for alle. Bli medlem idag


Velkommen til Stavanger Golfklubb!

Rull til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Åpen
Åpen
Åpen
Åpen
Åpen