Sondre har Nordic Leage som fokus i 2014

J&E siden har snakket med vår nyeste profesjonelle spiller og fått høre Sondre Erevik Ronold’s tanker om sesongen 2014. Sondre starter året med en 6 ukers egentreningsleir i Florida.

Jeg har det veldig fint her i Florida forteller Sondre. Som forholdsvis nybakt proff har jeg fått et par sponsorer som bidrar enten med direkte økonomisk støtte eller med praktisk støtte. Et eksempel på praktisk støtte er denne egentreningsleiren hvor jeg får disponere hus og bil gratis i Florida.

rp_primary_SondreRonold97 (4)

Sondre har vært i Florida i to uker og stortrives. Han bor i et lite område kalt Summers Creek på østkysten av Florida. Florida er kjent for å ha mange golfbaner og Sondre har allerede besøkt om lag 10 forskjellige klubber for å sjekke ut treningsforholdene. Han trener hovedsakelig på Orange County Nationals, Vierra GC og Duran GC.  Vierra har bra range, Duran har bra greener mens Orange er bra på alt.  Dessverre ligger Orange ca. 1.5 timers biltur unna så denne brukes litt sjeldnere.

Planen min er å ha sesongoppkjøring i Florida i januar og halve februar forteller Sondre videre.  Deretter blir det å begynne sesongen på Lumine GC i Spania med 2 Nordea Tourer. Dette inngår i Nordic Golf League (NGL) hvor en god ranking blir hovedfokuset mitt i år. Mitt store mål er å komme topp 5 på Order of Merit (OoM) NGL, da disse får innpass på Challenge Tour neste år.

Etter Nordea turneringene blir jeg værende 3 uker i Spania for å trene fortsetter han. I slutten av mars spiller jeg Ecco Touren sine 2 vinter turneringer på La Manga som også inngår i NGL. Det blir totalt 4 turneringer i vinter. Det blir så et lite opphold før hoved sesongen begynner i mai i Europa og jeg vurderer derfor å dra over til USA for å få gode treningsforhold i april. Deretter blir det 3-4 turneringer per måned i Europa frem til november.

Hovedfokuset blir selvfølgelig Nordic League, men jeg vil også prioritere Lag NM, NM og KM. Utfordringen blir å få det til tidsmessig.  Da hovedmålet mitt er å få en god plassering på NGL OoM gjelder det å få spilt flest mulig av disse turneringene, kombinert med deltakelse i nasjonale turneringer.

Mot slutten av sesongen og høsten blir det NGL avslutning, Q school kvalifisering og muligens noe høstserie ute i Europa eller USA for å holde formen oppe.  Jeg har hatt fokus på styrke og mental trening i høst/vinter. Formen er bra og jeg er fokusert og veldig mentalt innstilt på å begynne å konkurrere igjen. Jeg ser frem til et travelt år, tipper rundt 150-200 reisedager.  Holder forøvrig på å få utformet en hjemmeside hvor jeg vil skrive litt mellom «slagene».

Ellers venter jeg på en fullstendig terminliste fra Nordea Tour samt at jeg jobber med å skaffe sponsorinntekter.

Da gjenstår bare litt administrativt arbeid, mengdetrening med golf samt videre fysisk og mental trening før sesongen kan begynne for fullt.  Jeg mener å være på god vei avslutter Sondre.

J&E siden ønsker Sondre lykke til med sesong forberedelsene!

Les mer om Nordic Leage her.

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Stengt
Stengt
Åpen (selvplukk ved tom maskin)
Kunstgress åpen
Åpen 

RSS Banestatus