Petter Mikalsen´s første år som proff

Av Anders Leon Andersen(Stavanger Aftenblad) gjenfortalt og oppdatert av Kim Sem-Henriksen(SGK)

Petter Mikalsen har spilt golf siden han var 11 år. Nå er han 23, ferdig med utdannelsen og satser alt på å bli en av verdens beste golfspillere.

Klokken er 13.00 en vanlig onsdag i midten av Januar. Petter Mikalsen har allerede vært på banen til Stavanger Golfklubb i flere timer. Selv om golfsesongen er over her til lands, er han i full gang med forberedelsene til neste sesong.

– Jeg tilbringer fire-fem timer på banen sju dager i uken på denne årstiden. I sommerhalvåret blir det mellom sju og åtte timer, forteller han. Det blir mye terping på svingteknikk, putting og chipping. Han trener også mye styrke, bevegelighet og kondisjon.

– Det er skadeforebyggende. Golfspillere er utsatt for blant annet rygg- og håndleddskader, forteller han.

Morfaren motiverte

Som 11-åring ble han med morfaren til golfbanen ved Stokkavatnet for første gang. Han ble raskt hektet og selv om han drev både med fotball og ishockey, var det golf han ville satse skikkelig på.

– Jeg ga meg med fotball da jeg var 13 og la ishockeykøllene på hylla da jeg fylte 17. Siden har det bare vært golf, forteller han.

Han har spilt lag-EM for Norge både i junior- og herreklassen. Individuelt har han to delte fjerdeplasser i norgesmesterskapet som beste plassering. Han har også en tredjeplass i junior-NM. De siste fire årene har han studert Marketing og Management ved University of Denver, USA. Der har han kombinert skolegang og golf og spilt mot de beste golfamatørene i verden. Han kom tilbake til Stavanger i juni og har brukt høsten til å spille i Nordic League mot spillere fra Sverige, Danmark og Finland.

– Det har gått litt opp og ned. Jeg har en sjetteplass som beste plassering, forteller han.

Sesongstarter i Spania

– Hvilke handikap har du?

– Jeg har pluss 3,4, men som profesjonell spiller har ikke handikapet noe å si, mener han.

Allerede i februar neste år starter golfsesongen. Fire turneringer i Nordic League skal spilles i Spania. Vinneren i hver turnering kan kassere inn mellom sju og 10.000 euro. Målet til Petter er å etablere seg blant de fem beste spillerne i denne ligaen og få tilbud om å bli med i Challenge Tour året etter. Der er mulighetene og pengene større.

Petter fikk profflisens tidligere i år, men det er dyrt å etablere seg som proff. En sesong i Nordic League koster omlag 200.000 kroner. Han bor hjemme for å spare penger. Petter jobber og litt i proshopen til Stavanger Golfklubb, men vil ta imot eventuelle sponsorer med åpne armer.

Lang karriere

– Hva er drivkraften for å satse så mye?

– Drømmen er å leve av dette og bli en av verdens beste golfspillere. Det må være fantastisk å spille for mye folk og komme på tv-skjermen. Så lenge jeg har framgang og det er gøy, er jeg innstilt på å satse. Selvfølgelig har jeg tenkt på pengene om det går bra, men det kommer ikke i første rekke, mener han.

Han har ikke gitt seg noen tidsfrist, men minner om at golfspillere kan være i toppklassen til opp i 50-årene.

– Får du tid til annet enn golf?

– Familien har hytte på Sørlandet og i Sirdal. Jeg trives med fisking og vintersport. Jeg var en periode aktiv langrennsløper i Sandnes Idrettslag.

Aldri utlært

– Hva er så spesielt med golf i forhold til fotball, ishockey og langrenn som du har drevet med?

– Det er en individuell idrett, det kommer bare an på deg selv. Og så blir du aldri utlært. Det er alltid noen detaljer å pirke på, sier han.

– Har du noen forbilder?

– Jeg har sans for de beste i Europa. Svenske Henrik Stenson er en av mine største favoritter.

– Hvilke bane trives du best på?

– Da jeg studerte i USA, spilte vi en hjemme-turnering i året på banen til Colorado Golf Klubb. Jeg vant en turnering der en gang og satte banerekord. Det var stort.

Følg og støtt Petter på veien

Via Facebook kan du følge utviklingen til Petter via en side han driver selv. Det har og blitt opprettet en side for bidragsytere som ønsker å støtte Petter på veien.
Klikk på lenkene under, følg og støtt gjerne Stavanger-gutten i proff verden.

https://www.facebook.com/pmikalsengolf/

&

https://sponsor.me/pettermikalsen2