Ålesund GK og Oslo GK vant junior-NM for lag

Ålesund GK har blitt et av Norges viktigste miljøer for talentutvikling de senere årene. Nå har de fått belønningen i form av sin første lag-NM-triumf.

Det ble avgjort i tirsdagens avsluttende singelrunder av lag-NM for juniorer på Sola GK, der Ålesund-jentene rundet av med å gå seks over par i vindfulle forhold på tirsdag og -4 sammenlagt over tre dager. Det holdt til en solid seier med ti slags margin over hjemmelaget Sola GK. Fana GK endte ytterligere fem slag bak på den siste plassen på pallen.

Ålesunds vinnerlag bestod av Julie Myklebust, Oda Sofie Kilsti, Emilie Myklebust Bjørge og Randi Vedeld.

Stavanger GK jentene endte på en 5.plass.

Resultater jenter

I gutteklassen ble det noe mer jevnspilt, men Oslo Golfklubb dro til slutt i land seieren med seks slags margin over Nøtterøy GK etter å ha avsluttet singelrundene med +2 for dagen. Oslo endte tolv under par totalt og forsvarte dermed fjorårstrofeet.

Hovedstadsklubben startet sisterunden på andreplass bak Stavanger GK, men da Stavanger-gutta ble tatt av vinden med en score på +18 for dagen, åpnet det døren for de regjerende mestrene.

Oslo GKs høydepunkt for uken var Jonas S. Aulies og Herman W. Seknes 60-runde i søndagens foursome. Vinnerlaget til Oslo bestod av Aulie, Sekne, Fredrik L. Mangset, Sander Akeren og Fredrik Toverud Andersen.

Miklagard GK kapret den siste pallplasseringen med en sammenlagtscore på par.

Oslo GKs vinnerlag. (Foto: Oslo Golfklubb)

Resultater gutter