Nordvik til topps i finalen da Krekling vant sammenlagt

Nordvik til topps i finalen da Krekling vant sammenlagt

Tekst og Bilde: Norsk Golf / Thomas Frigård

Bare 16 poeng skilte Anna Cathrine Krekling og Oda Sofie Kilsti før helgas finalerunde i Garmin Norgescup. Krekling trakk det lengste strået. Det var imidlertid Rikke Nordvik som gikk til topps i sesongfinalen.

– Jeg trodde virkelig at jeg hadde rotet det til for meg på førsterunden, jeg slo ikke bra og puttet dårlig. Jeg måtte gå i meg selv, sier sammenlagtvinneren av Garmin Norgescup, Anna Cathrine Krekling fra Oslo Golfklubb.

Under kvinnenes sjuende, og siste runde, i Garmin Norgescup på Kongsvingers Golfklubb var det allerede før start klart at kampen om sammenlagtseieren sto mellom Anna Cathrine Krekling med totalt 5563 poeng og Oda Sofie Kilsti fra Ålesund Golfklubb som kun lå 16 poeng bak Oslo-spilleren. Den som kom øverst på resultatlista i helga ville med stor sikkerhet stikke av med seieren, og etter første runde var det Kilsti som ledet med fem slag på Krekling, etter at de åpnet på henholdsvis 80 og 85 slag. Men så gikk Krekling i seg selv.

Les også: Eidsæther Syr feide all motstand av banen i Garmin Norgescup-finalen

Anna Cathrine Krekling fra Oslo Golfklubb sikret seg sammenlagtseieren i helgas Garmin Norgescup. Foto: Thomas Frigård

– Jeg bestemte meg for å holde meg unna skogen og jeg fant ut av hvordan jeg skulle spille greenene, da klarte jeg å svare med å spille en runde ett slag under par, sier Krekling.

På den siste runden spilte hun seg inn fire over par, og hun klarte med dette å holde Kilsti seks slag bak seg. Sammenlagtseieren var dermed sikret, og Krekling kunne dermed slippe jubelen løs. Kilsti hadde også siktet seg inn på sammenlagtseieren, og hun var naturlig nok svært skuffet over å ha tapt tittelen på målstreken.

– Jeg visste at jeg måtte slå Anna for å vinne, og jeg er veldig misfornøyd med spillet mitt. Noe mer er det ikke å si, sier Kilsti.

Ålesund-spilleren kan imidlertid se tilbake på en meget sterk sesong, hvor hun blant annet vant NM i matchspill i sommer. Med totalt 238 slag plasserte Kilsti seg på femteplass i helgas avslutningsturnering. Live Hope, Byneset Golfklubb, og Elisabeth Tønnesen, Grimstad Golfklubb, kapret sammen tredjeplassen med totalt 235 slag, og Krekling kunne glede seg over en andreplass med 232 slag.

Helgas vinner var 17 år gamle Rikke Nordvik fra Stavanger Golfklubb. Hun spilte seg inn på 231 slag, totalt 15 slag over par. Hun sikret seg med dette sin første seier i Garmin Norgescup.

– Jeg har hatt et mål i år om å vinne en av rundene i Norgescup, men jeg har stort sett havnet blant de ti beste. Å kunne avslutte med denne seieren er veldig gøy, sier Nordvik.

Hun startet med en 78-runde, og hun avsluttet med to runder på 75 og 78 slag. Etter å ha avsluttet de tre siste hullene med to bogeys var hun redd at det var duket for omspill med Krekling. Men faktum var at hun vant med ett slag, og hun mener at en dårlig åpning på turneringen kan ha vært avgjørende for at hun vant.

– Jeg åpnet med en dobbelbogey, og det var en vekker. Det førte til at jeg måtte skjerpe meg, og etter dette slo jeg jernene godt, men puttet litt varierende. Det var veldig gøy at det holdt til seier, sier Nordvik.

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Stengt
Stengt
Åpen (selvplukk ved tom maskin)
Kunstgress åpen
Åpen 

RSS Banestatus