Tage er med i kampen om Europatour kortet

Mens Kristoffer Reitan for øyeblikket har skaffet seg en liten luke ned til 25.-plassen, ligger Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) akkurat på utsiden med ett slags margin når to runder gjenstår. Dermed har også han gode muligheter til å ta steget opp til Europas eliteserie.

Han deler 28.-plassen på elleve under par, og i likhet med Reitan leverte han sin fjerde strake runde under par tirsdag.

Krogh kom raskt ut av portene med birdies på sine to første hull for dagen, og etter syv strake par gjorde han nok en birdie på hull 10. Dessverre kom to bogeys på rad på det 14. og 15. hullet, men han svarte med en velsmakende birdie på det avsluttende par 5-hullet for en score på 69 slag på Lakes Course.

Tre slag bak Krogh følger Eirik Tage Johansen (Stavanger GK), som deler 46.-plassen etter en runde på én under par på den vanskeligere Hills Course.

De færreste hadde nok levnet Eirik Tage Johansen noe som helst sjans til å utfordre om europatour-kortet etter at han startet uken med en score på én over par etter to runder, men han meldte seg for alvor tilbake i kampen med en knallrunde på åtte under par mandag.

Tage, som endte på 24.-plass sammenlagt på Challenge Tour denne sesongen, har vist flere ganger tidligere at han har det som skal til i Europas tøffeste golf-maraton: Hele fire ganger tidligere i karrieren har han kommet seg gjennom det trange nåløyet i finalen og spilt seg til en plass på europatouren. Sist gang han spilte på europatouren, var for åtte år siden.

For Tages klubbkamerat Aksel K. Olsen ble det dessverre misset cut på Lumine GC. Olsen var oppe på 16.-plass etter to runder, men raste nedover listene med en 75-runde mandag. Årets sammenlagtvinner på Nordic League gikk én over par på fjerderunden, og med -4 totalt endte han to slag bak cuten. 

Uavhengig av hvordan det går videre, er både Krogh, Tage og Olsen sikret Challenge Tour-spill neste sesong.

Les hele artikkelen om de norske spillerene på Q-School i Norsk Golf her