Banestatus og greener

Teesteder
Førstkommende fredag vil alle teesteder være åpne for sesongen. Vi har ventet litt med våre par 3 med tanke på vekst, men de er nå klar til å ta i bruk og åpnes fredag.

Rough
Roughklipperen vår har den siste uke vært ute av drift, og er til service. Vi håper å få den tilbake i slutten av uken slik at vi kan sette en jevn høyde nå som gresset begynner å våkne for sesongen.

Høyre side av hull 6 vil nå bli midlertidig satt med blå pinner. Nå har roughen der blitt ett år gammel og gresset gror godt. Vi vil nå arbeide der og fjerne stein som har kommet opp i dage og re så de steder som da trengs. Vær obs på arbeid her.

Fairway
Ved neste regnfall vil fairwayer bli sprøytet for ugress.
Klippes nå 2 ganger i uken.

Bunkere
Vi har fjernet en del sand fra bunkere, slik at man må være ekstra oppmerksom når man raker etter seg. En spiller skal rake lett slik at man ikke kommer ned i bunn og drar med seg stein fra bakken. Greenkeepere vil nå fjerne stein i bunkere, men hard raking fører til at flere kommer opp. Husk og å rake ut på den lave siden av bunkeren slik at minst mulig sand samler seg i veggen som fører til at neste spillers ball plugges.

Greener
Vi har den siste tiden fått en del kommentarer og spørsmål angående våre greener. Det er klart at med en skogsbane som vi har, trenger våre greener litt mer tid til å få vekst enn flere av de andre banene i distriktet. Nøkkelen til vekst er en stabil temperatur og sollys. I slutten av mars og april er solen relativt lav slik at våre greener ligger i skygge mesteparten av dagen som hindrer vekst. Siste frostnatt hos oss var registrert så sent som onsdag i påsken. Nå som vi har en jevnere temperatur på nettene ser vi en klar økning i vekst og da kommer greener fort til den standarden som vi ønsker. Bildene under viser da hvor fort dette går når solen kommer til( hull 17).

I desember måned fikk vi ett sopp angrep på våre greener. Greenkeeper staben jobbet frem til slutten av januar for å stoppe dette, og har lykkes. Dette er da physarium sopp. Det er ingen spesiell grunn til at den kommer, men er typisk for skogsområder og trives godt i fuktig vær like over frysepunktet. Flekkene vi ser på greenene er da ikke aktiv sopp, som er stoppet av sprøytemiddel. Vi vil nå i denne uken når vinden roer seg gå ut med gjødsel for å fremprovosere bedre vekst, og igjen neste uke med blad gjødsel. I løpet av to ukers tid så vil se at dette skal hjelpe godt på.
Til høsten vil vi ta i bruk ett middel som heter Medallion. Det er ett type sprøytemiddel som lager en hinne over gresset som er med på å hindre soppvekst på våre greener. Dette må da gjøres like før veksten stopper for året, og igjen når den starter. Dersom ikke hele green blir dekket vil det ikke ha noen effekt. Middelet er noe kostbart, men skal ha ønsket effekt og vi vil prøve dette til høsten for å unngå samme utfordring til 2020.

Vi klipper nå ned greenene til 4.7mm slik at ujevnhetene blir mindre og ballen ruller bra. Vi har og sikret oss en ny rulle som skal gjøre dette bedre.
Greener vil nå bli klippet hver dag.

Hold deg oppdatert på banestatus siden.

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Åpen
Matte utslag
Åpen 
Åpen
Åpen 

RSS Banestatus