2 x GULL til SGK på hjemmebane

Foto: Brian Mchattie

Tekst: Christian Døvle for Norsk Golf

Etter å ha ligget to slag bak lederlaget Oslo GK etter første dag av lag-NM slo Stavanger GKs herrelag knallhardt tilbake på dag to for å overta ledelsen.

Søndag tok de med seg en ledelse på to slag før de avsluttende singelrundene. Der leverte Stavanger-gutta en bunnsolid laginnsats og dro ifra i toppen.

Med en bunnsolid 65-runde fra Mats Ege, dagens laveste score, en 68-runde fra Tomas Helgø, 74 slag fra Petter Mikalsen og 66 slag fra Challenge Tour-spiller Aksel K. Olsen endte siddisene til slutt på imponerende 49 under par for turneringen, åtte slag foran Oslo GK, som av mange var ansett som favoritter før turneringen etter at det ble klart at europatour-spillerne Espen Kofstad og Kristoffer Reitan skulle delta.

Duoen leverte hver sin 68-runde søndag, og sammen med Michael Mjaaseths 71-runde og Herman Wibe Seknes 69-runde endte de til slutt på sølvplass.

Ytterligere fem slag bak dem endte Miklagard GKs Stian Lund, Boris Alexander Christov, Carl Didrik M. Fosaas, Markus Braadlie og Christian Aronsen på tredjeplass. Miklagard har for øvrig vunnet lag-NM for herrer de to siste gangene.

Foto: Brian Mchattie
Foto: Brian Mchattie

I fjor tok Stavanger GKs damelag sitt første lag-NM-gull på 35 år, og i år klarte laget å gjenta bedriften på hjemmebane. 

Laget tok med seg en ett slags ledelse over Oslo GK før sisterunden, etter at collegespillerne Renate Hjelle Grimstad og Marthe Wold hadde spilt alle de fire innledende foursome- og fourballrundene for Stavanger GK fredag og lørdag.

Søndag fikk også Rikke Nordvik og Vilde Marie Nystrøm mulighet til å bidra. Resultatet ble en 72-runde fra Nordvik, 83 slag fra Nystrøm, en 72-runde fra Wold og en imponerende 66-runde fra Grimstad for å øke avstanden på toppen av leaderboardet.

Stavanger GK endte på -15 sammenlagt, fem slag foran Oslo GKs Dorthea Forbrigd, Julie Hovland, Anna Cathrine Krekling og Emilie Øverås.

Sola GKs Franziska Sliper, Caroline Berge, Tomine Bjerkelo og Benedikte Pettersen kapret den siste pallplassen med +5 sammenlagt.

Rull til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Åpen
Åpen
Åpen
Åpen
Åpen