Dobbel seier i årets første Norgescup

Tekst : Christian Døvle / Norsk Golf

Med sine trange fairwayer og skog som kryper tett inntil spillefeltet er Meland GK kjent for å være en av Norges mest utfordrende baner.

Det viste seg også i scorene i sesongstarten av Garmin Norgescup. Med unntak av hos én spiller.

Mats Ege fra Stavanger GK, som var en av favorittene før turneringen startet, klinte til med runder på 68, 69 og 72 slag, og med ti under par sammenlagt vant han med vanvittige 13 slag over Bergen GKs Vetle Marøy.

Her forteller Mats litt om hvordan det siste året har vært for ham:  Korona gjorde at college-turneringer ble avlyst i fjor høst, men jeg reiste likevel over til USA i september for å trene gjennom vinteren og finne noen mindre amatør-turneringer for å holde spillet ved like. Da vi fikk lov til å ha college-turneringer etter nyttår, valgte jeg å bytte skole, noe som gjorde at jeg ikke fikk lov å spille for laget mitt dette semesteret.

Derfor reiste jeg hjem til Norge i mars for å trene og spille de turneringene jeg kan. Norgescupturneringen i helga var min første i år. Jeg føler spillet mitt har vært veldig bra på trening en stund og det var deilig å vise frem litt av det i turnering. Fremover blir det nok bare norgescupspill, frem til man kan reise ut av landet for å spille større turneringer uten å måtte i karantene når man kommer tilbake. Jeg tenker å bruke sommeren på komme i best mulig form før jeg skal begynne på ny skole (East Tennessee State) i august

Ytterligere syv slag bak fulgte Axel A. Berner Einan (Asker GK) og Jakob Stavang Stubhaug (Sunnfjord GK) på ti over par.

I dameklassen ble sesongstarten en langt mer jevnspilt affære. Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) måtte ut i omspill for å slå Tuva Marie Isebakke (Nøtterøy GK) og ta sin første Norgescup-seier etter at de begge avsluttet turneringen 14 over par. Celine D. Karlung kom på tredjeplass med +16.

På grunn av koronasituasjonen ble turneringen gjennomført med strenge smittevernsrestriksjoner og et begrenset startfelt med ti deltagere i kvinneklassen og 44 i herreklassen. 

For to uker siden skulle i utgangspunktet årets første Srixon Tour-turnering – den øverste turneringsserien for juniorer – også gått av stabelen på Sola GK.

I motsetning til Srixon Tour er det imidlertid per tid mulig å gjennomføre Garmin Norgescup, ettersom turneringen defineres som et toppidrettsarrangement. Det gjør det mulig for deltagerne å reise på tvers av regioner for å konkurrere nasjonalt. I utendørs juniorturneringer kan man derimot for øyeblikket ikke konkurrere i turneringer større enn regionalt nivå.

Neste Garmin Norgescup-turnering skal etter planen spilles på Larvik GK 15. og 16. mai.

Resultater Norgescup 1

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Stengt
Stengt
Åpen (selvplukk ved tom maskin)
Kunstgress åpen
Åpen 

RSS Banestatus