Månedsplan bane september

August måned har gått over all forventning med tanke på både banens tilstand og vedlikehold som er blitt gjort i og med at det har blitt tatt ut en god del ferie. På et tidspunkt var banemannskapet 5 stk som holdt hjulene i gang kontra 10. Nå er vi tilbake med full stab og vi planlegger vedlikehold utover høsten. Vi vil fortsette med daglige og samtlige intervaller av vedlikehold etter vær og vind. Klippe rutiner på de forskjellige spilleflatene vil bli vurderte om det er hensiktsmessig å klippe fra uke til uke nå som det vil avta med vekst inn mot kaldere tider.

Mandag 13 september stenger vi igjen banen for et større vedlikeholds program, hullpipelufting av greener. Dette arbeidet er tidkrevende for banemannskapet og vil forstyrre spillet i noen dager etterpå, men dette vedlikeholdet er viktig for å holde en god profil av vekstlaget og minimere oppbygging av tatch (dødt organisk material). Vedlikeholde består av: klipp – hullpipelufting – fjerne materialet og evt. blåse rusk – drop-så – en god dress – koste sanden ned slik vi fyller hullene best mulig. Vi invitere igjen til frivillig dugnad, still gjerne opp med godt humør å vær med å bli kjent med greenene på en annerledes måte. Vedlikeholdet er vær forbeholdt, blir det regn den aktuelle dagen, vil vedlikeholdet bli utsatt.

Fredag 20 august stengte vi ned treningsområdet oppe ved gamle 8. Vi er i oppstarten av en renovering av området som betyr en god del graving, kjøring av maskiner og stor aktivitet rundt fairway 18 og tee 9, vis hensyn til dette arbeidet rundt de representative områdene.

Vi skal også i gang med å sikre driving range opp mot Slåtthaug. Vi må belage på at rangen kan bli stengt på kort varsel når dette skal i igangsettes.

Vi har også fått unnagjort en god KM-helg i august, gratulerer til vinnere i sin klasse.

Planen for september vil bli:

Greener

 • Hullpipe lufting av alle greener midt september.
 • Skjøtsels etter hullpipelufting.
 • Vedlikeholdet rund dressing, lufting av faste tiner går sin vante gang.
 • Verikalskjæring vil bli minske etter vær og vind inn mot høsten.
 • Rundt gjødsling av granulert og flytende går mot mindre og over til høst gjødsling etter hvert.

Tee/surround

 • Tee vil få en siste scaryfying og dress.
 • Granulert gjødsel etter vedlikehold.
 • Tee/surround ble luftet uke 34.

Fairway

 • Fairway 1 og 2 vil igjen bli luftet.
 • Kjøre ut med jern, ammoniumsulfat og avspenning på samtlige fairway.

Bane generelt

Inn mot denne delen av sesongen jobbes det en evig kamp mot å få vekk furunåler både på fairway – tees og ikke minst greener, dette skaper problemer for både arbeidet vårt og ikke minst frustrerende for spillere. Vi konsentrerer oss mest om greener å få disse «rene», det skal ikke mye vindkast før en green er full av nåler. Noen greener er mer utsatt enn andre.

 • Kantklipping
 • Veksten rundt ny etablerte områder har tatt seg opp.
 • Sette ut nye «lede» gjerder rundt enkelte områder inn mot høsten.
 • Vil være stor aktivitet opp ved treningsområdet med maskiner og mannskap.
 • Vinter greener vil vedlikeholdes fremover høsten.
 • Rydding av furunåler jevnt over hele banen.
 • Vil bli tatt vurdering av klippe intervaller rundt de forskjellige områder etter vekst.
Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Stengt
Stengt
Åpen (selvplukk ved tom maskin)
Kunstgress åpen
Åpen 

RSS Banestatus