NM-gull til Tomine Sel

Tekst: Erik Bjørdal
Foto: NGF

Denne uken pegget Norges beste juniorspillere opp på Solnør Golfbane i håp om å nå sluttspillet på Ålesund. Det ble spilt fire klasser, hvor de åtte beste i hver av de gikk videre til matchspillet.

Tidlig søndag morgen åpnet Thale Victoria Estensen (Bærum GK) og Pia Eide (Sola GK) kvartfinaleballet for jentene i den eldste klassen. Sistnevnte tok kontroll på matchen og avgjorde på hull 16, med sluttsifrene 4&2 i kulden på Vestlandet.

I den andre kvartfinalen møttes Marie Sandtorv Lussand (Fana GK) og Tomine Sel (Stavanger GK). Etter 18 hull var det ingenting som skilte de to, så hvem som fikk semifinalebilletten måtte avgjøres i omspill. Der trakk Sel det lengste strået på første forsøk.

Ella Ingebretsen (Stavanger GK) og Beatrice Riisnes (Oslo GK) var neste par ut, i det som også ble en langtekkelig affære. Jentene kjempet helt til hull 18, hvor Riisnes gikk av som vinner. 

Den siste kvartfinalen gikk mellom Keira Julie Thalberg (Losby GK) og Julie Ulvenes Kleppe(Sotra GK). Kleppe festet tidlig grepet og kom seks opp. Thalberg gikk til slutt tom for hull.

Kalassifre i semifinalene – Jevn finale

Sel og Kleppe tok begge kontroll på sine semifinaler og ga seg ikke før de vant med henholdsvis 6&4 og 6&5 mot Eide og Riisnes.

I finalen ble det Tomine Sel som stakk av med seieren. Stavanger GK-jenta slo Julie Ulvenes Kleppe 2&1 i finalen. 

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen
Åpen
Åpen
Åpen
Åpen 
Åpen

RSS Banestatus