Renate topp 10 på LET tour

Tekst: Erik Eikebrokk/Norsk Golf

Denne uken har seks norske golfere spilt Helsingborg Open i Sverige, som er en turnering på Europatouren (LET). Etter at fem av nordmennene greide cuten, blant dem amatøren og debutanten Silje Torvund Ohma, og både Renate Grimstad og Madelene Stavnar sikret seg plasseringer blant topp 12, oppsummerer trener Geoff Dixon uka som har gått på følgende vis:

– Fem av seks spillere greier cuten, og Renate og Madelene leverer en kombinert score på -7. Det er veldig bra i det som har vært vanskelige spilleforhold med vind og knallharde fairwayer og greener. Det har ikke vært enkelt, sier Dixon til Norsk Golf.

Grimstad på topp 10

Grimstad forbedret seg gjennom hele turneringen fra fredagens åpningsrunde på 73 slag, til 71 slag på lørdag, og 68 slag på søndag. Det gir en sluttscore på -4, og delt 10.-plass. Det var ett slag bedre enn Stavnar, som endte på 12.-plass.

Avstanden opp til vinneren, svenske Lisa Pettersson (-11), ble til slutt sju slag. Dixon mener forskjellen på 1.-plass og 10.-plass er marginale. Og alle som har spilt golf, vet at marginer kan utgjøre mye.

– Så hvor langt unna er egentlig Grimstad og Stavnar det å vinne på Europatouren?

– Det jeg ser i alle turneringer er at de beste spillerne er mye mer stabile i alle parter av spillet. Det er det samme jeg har sett etter å ha fulgt Celine Borge på LPGA-touren i USA . Missene til de beste spillerne er så små, og de er så smarte rundt greenene. Dette tror jeg er det samme i alle idretter; nøyaktighet, kontroll og detaljer, sier Dixon.

– Er det noe de unge norske spillerne kan lære seg?

– Det handler ikke bare om det tekniske, men også om det mentale. Man må trene nok, det er nummer én, for treningsmengder over lang tid, vil gi bedre kontroll, men arbeidet må være smart også.

Skroll til toppen

Bane
Greener
Teested
Drivingrange
Treningsområde
Simulator

Åpen 🟢
Åpen 🟢
Åpen 🟢
Åpen 🟢
Åpen 🟢
Åpen 🟢

RSS Banestatus